Programma

64 procent van mensen heeft maandagblues

  1. Nieuwschevron right
  2. 64 procent van mensen heeft maandagblues

Tell me why I don't like Mondays! Nou, je bent niet de enige, want ruim de helft van de mensheid heeft last van een maandagochtendgevoel.

64 procent

Het kan incidenteel zijn of chronisch, maar iedereen heeft er wel eens last van: dat op maandagochtend je wekker afgaat en je écht géén zin hebt om naar je werk of school te gaan. Gedeelde smart is halve smart, wat het blijkt dat 64 procent van de mensen maar moeilijk op gang kan komen op maandagmorgen. Wereldwijd onderzoek van marktonderzoeksbureau Ipsos in opdracht van muziekdienst Spotify wijst dat uit.

Medicijn

Gelukkig zijn er medicijnen om de ergste maandagochtendkwalen te bestrijden. Bijna de helft van de respondenten (46 procent) noemt koffie als voornaamste tegengif tegen de maandagblues, nauw gevolgd door muziek (44 procent). Welke muziek het beste helpt om het dipje aan het begin van de nieuwe werkweek tegen te gaan, is in dit onderzoek niet meegenomen. Wat ook helpt, is goed eten (33 procent) en sporten (28 procent).

Een boost

Aan het onderzoek werkten mensen uit de VS, Brazilië, Zweden, Australië en Frankrijk mee. "Muziek is een goede motivator, dus het is vrij logisch dat we het gebruiken om weer op te starten aan het begin van de week", zegt trendexpert Shanon Cook van Spotify. "Volgens het onderzoek heeft 42 procent een boost nodig op de vroege maandagochtend." Dus als je last hebt van de maandagochtendblues: pak een lekkere kop koffie en zet NPO Radio 2 aan. En nu: aan de slag.

Wil je echt onmiddellijk van die maandagblues af en helpt koffie niet meer? Bekijk dan dit!

Ster advertentie
Ster advertentie