Programma

U2 onder de loep

  1. Nieuwschevron right
  2. U2 onder de loep

Deze week staat U2 in een uitverkocht Ziggo Dome. Vorig jaar bracht de band een nieuw album uit. Leo Blokhuis vertelt over de liedjes op deze plaat.

Apple

Toen de plaat Songs Of Innocence vorig jaar verkocht werd aan Apple, konden de gebruikers van iTunes het album gratis aanschaffen. Iets dat volgens Blokhuis de prachtige en persoonlijke plaat over het leven van zanger Bono overschaduwd. Daarom vertelt hij een aantal bijzondere verhalen achter de liedjes op het album.

'Cedarwood Road' en 'Raised By Wolves'

Bono groeit op in Dublin in de straat Cedarwood Road. Hij heeft veel meegemaakt in zijn jeugd. Zo wordt er onder meer een bomaanslag gepleegd vlakbij een platenwinkel waar hij vaak komt. Het liedje 'Raised By Wolves' gaat over de aanslag die veel invloed heeft op het leven van Bono.

'Iris Hold Me Close'

Als Bono 14 is overlijdt zijn opa. Tijdens de begrafenis van haar eigen vader krijgt Bono's moeder een herseninfarct, waardoor ook zij komt te overlijden. Het lied 'Iris Hold Me' gaat over deze ingrijpende gebeurtenis. In Typisch Toine vertelt Leo nog meer over de liedjes op Songs Of Innocence.

Luister hier het fragment terug.

Ster advertentie
Ster advertentie