Programma

Zo is de beroemde hoes van 'Island Life' gemaakt

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo is de beroemde hoes van 'Island Life' gemaakt

Grace Jones staat weer volop in de belangstelling vanwege haar nieuwe biografie. Ze is een stijlicoon, mede dankzij foto's als deze: de coverfoto van haar 'Island Life'.

Je kent 'm ongetwijfeld, de bijzonder atletische pose doe Grace Jones op Island Life. Haar houding op de foto lijkt onnatuurlijk. En dat is ‘ie ook. Jean-Paul Goude maakte meerdere foto’s van Grace, haar lichaam ondersteunend met dozen voor de juiste poses. Vervolgens maakte hij van de foto’s een collage. Zo ging dat in het pre-Photoshop-tijdperk!

Quote

Je kunt niet in deze houding staan, tenzij je buitengewoon soepel bent.

Jean-Paul Goude

De foto stamt uit 1978, het album komt uit in 1985. Nigger Arabesque, zoals de foto heet, wordt gepubliceerd in New York Magazine en maakt meteen diepe indruk. Zo is de foto al beroemd vóór het album dat is.

Quote

Het belangrijkste punt is dat Grace het niet kon, en dat is de basis voor mijn werk: een geloofwaardige illusie creëren.

Jean-Paul Goude

Behalve op de cover van Island Life, figureert de foto ook in de videoclip van 'La Vie En Rose'. Het nummer is de opener van het album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de jaren 70 maakte Jean-Paul Goude zoveel iconische album covers voor zijn toenmalige vriendin Grace Jones, dat hij bekend kwam te staan als de man die Grace Jones gecreëerd heeft.

Hier zie je ze samen. Een paar jaartjes later.

En, niet te vergeten, de cover zelf:

Ster advertentie
Ster advertentie