Programma

Langverwacht nieuw album John Mayer nu te beluisteren

  1. Nieuwschevron right
  2. Langverwacht nieuw album John Mayer nu te beluisteren

Sob Rock, de achtste studioplaat van John Mayer, is vandaag dan eindelijk verschenen. De Amerikaan richt zich op het album vol op de jaren 80.

Fans hebben even moeten wachten op een nieuwe plaat van John Mayer: The Search For Everything, de voorganger van Sob Rock, dateert alweer uit 2017. In de vier jaar die volgden, richtte de Amerikaan zijn vizier vol op de softrock uit de jaren 80. Zo was op single Last Train Home duidelijk de invloed van Toto's Africa te horen. Het nummer viel goed in de smaak en werd uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Last Train Home is niet de enige track op Sob Rock die bekend zal klinken: ook singles New Light, I Guess I Feel Just Fine en Carry Me Away waren in 2018 en 2019 al te horen.

Iconische albumhoezen

Mayer geeft overigens niet alleen op muzikaal gebied een knipoog naar de tachtiger jaren. Ook de albumhoes van Sob Rock lijkt regelrecht uit de eighties te komen. De songwriter heeft zich laten inspireren door iconische hoezen van onder anderen Bryan Adams, Eric Clapton en Lionel Richie voor de albumcover.

Bluesy popmuziek

De eerste grote hit die Mayer in Nederland scoorde was Daughters uit 2005. Het zoetgevooisde akoestische liedje bleek achteraf slechts een kleine impressie te geven van de muzikale talenten van de Amerikaan, in de jaren die volgden verwerkte Mayer op inventieve wijze blues en rootsy Americana in zijn liedjes. Het leverde tracks op als Slow Dancing In A Burning Room en In The Blood. Op het podium, onder andere op Pinkpop, liet Mayer bovendien zien een uitstekende leadgitarist te zijn.

Beluister Sob Rock hieronder.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

John Mayer in NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat John Mayer acht keer in de lijst. Zijn hoogste notering is Gravity op 626. Ook de liveversie van Free Fallin' staat in de lijst, op 1010. Benieuwd naar het stijgen en dalen van de nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

​Foto: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie