Programma

Slayer brengt zowel verdoemenis als tranen op Lowlands

  1. Nieuwschevron right
  2. Slayer brengt zowel verdoemenis als tranen op Lowlands

In 2013 maakt de wreedste van alle trashmetalbands hun debuut op Lowlands. Slayer betreedt het podium van de Grolsch op Lowlands.

Waar Lowlands niet per se een metalfestival is, prijkte Slayer in 2013 toch op de poster. Het jaar daarvoor stond Ghost op de line-up, maar een band als Slayer stond nog nooit eerder op de bühne. Het weer was net zo onheilspellend als het optreden zelf. Regen stroomde langs de tentdoeken van de (toen nog) Grolsch-tent en mensen vonden hun weg door het noodweer naar Slayer. Festivalgangers waren vooraf erg skeptisch over de komst van de band, maar na het optreden was dit beeld compleet weggevaagd. Nummers als 'Raining Blood', 'South of Heaven' en 'Angel of Death' kwamen voorbij.

Eerbetoon

Slechts een paar maanden voor het optreden op Lowlands overlijdt Slayer-gitarist Jeff Hanneman aan een levercirrose, een litteken op de lever veroorzaakt door alcohol. Gary Holt, de gitarist van Exodus, vervangt hem. Tijdens het nummer ‘South of Heaven’ komen fans met een eerbetoon naar Hanneman. Achter in de zaal is een banner gemaakt van Heineken-viltjes te zien; Hannemans favoriete biermerk. De tekst luidt: ‘Jeff Hanneman. Still reigning. Angel of Death.’ Een show die verandert van hel en verdoemenis naar kippenvel en ontroering.

Bekijk hieronder de live versie van 'South of Heaven':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie