Programma

Elton John in duet met Aretha Franklin

  1. Nieuwschevron right
  2. Elton John in duet met Aretha Franklin

Het is altijd mooi om te zien wanneer twee grootheden uit de popmuziek elkaar op het podium ontmoeten. Zo ook wanneer The Rocket Man in duet gaat met The Queen Of Soul zelve.

Ze hebben allebei een totaal andere achtergrond en compleet verschillend repertoire, maar de liefde voor muziek brengt Elton John en Aretha Franklin enkele keren samen gedurende hun carrière. In 1989 zingt Elton al mee op het titelnummer van het Aretha Franklin-album Through The Storm, dat wordt geschreven door Albert Hammond en Diane Warren. De indertijd populaire Narada Michael Walden tekent voor de productie.

Televisiespecial

In 1993 komen Elton en Aretha elkaar wederom tegen, nu tijdens de opnames van Aretha’s televisiespecial Duets. Daar zingen ze Border Song, afkomstig van Eltons tweede album uit 1970. Twee jaar later maakt Aretha er een cover van op haar album Young, Gifted And Black. Ruim twee decennia later zingen de twee het dan eindelijk samen — en hoe!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duizendmaal dank

Tijdens de afscheidstournee van Elton John komt Border Song ook voorbij en voorafgaand daaraan vertelt hij iets over de achtergrond van het liedje. “Een half jaar nadat het nummer uitkwam belde onze muziekuitgever ons op dat iemand ons liedje had opgenomen”, aldus de zanger. “Bleek het Aretha Franklin te zijn! Iedere keer dat ik haar daarna tegenkwam, heb ik haar ervoor bedankt.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP / NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie