Programma

Hebben de 3JS ooit gedacht aan stoppen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hebben de 3JS ooit gedacht aan stoppen?

Op 19 september waren de 3JS te gast bij Jan-Willem Start Op. Ze brachten uiteraard hun nieuwste bandlid Robin Küller mee.

Na het vertrek van hun trouwe bandlid Jan de Witte stonden Jaap Kwakman en Jan Dulles er alleen voor. Hebben ze ooit gedacht aan stoppen nu ze incompleet waren? "Nee dat niet", antwoordt Jan Dulles. "We zaten wel even met onze handen in het haar van 'wat nu?' maar stoppen was geen optie, want we kunnen niks anders." Waarop Jaap aanvult dat hij hier niet zo'n last van had. "Nee ik ben daar niet gevoelig voor. Ik zag het als een mogelijkheid. Dat is gebleken, ik denk dat we nog nooit zoveel gedraaid zijn op twee", vertelt Jaap lachend.

Ontdekt hier wat de 3JS in de auto gaan uitvechten...

Vertrek Jan

Jan de Witte kwam in 2013 bij de Volendamse band als vervanger voor zijn vader Jaap. In een video op Instagram gaat de gitarist in op zijn vertrek. "Het is geen makkelijke beslissing geweest en het heeft mij de nodige nachten wakker gehouden, maar ik stap uit de 3JS," aldus De Witte. De jonge muzikant gaat verder met zijn soloproject Blanko, waar hij op de achtergrond al langere tijd mee bezig was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De 2JS en 1R?

Maar als Jan wordt vervangen door Robin Küller, dan klopt de hele naam 3JS toch niet meer? Dit zou geen probleem moeten zijn volgens Robin: "Mijn doopnaam is Johannes", vertelt het trotse lid van de 3JS. Nu blijven er uiteindelijk toch nog 3 j's in de band over.

Omslagfoto: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie