Programma

Playbackshow 32 jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Playbackshow 32 jaar

Het is 32 jaar geleden dat we kennis maakte met de Playbackshow van Henny Huisman, wat uitgroeide tot de Soundmixshow. Wat heeft het ons gebracht?

Glennis Grace

Op 16-jarige leeftijd deed Glennis Grace mee aan de Soundmixshow. De zangeres eindigde met haar vertolking van Whitney Houston's 'One Moment In Time' op de eerste plaats.

Gerard Joling

Zijn eerste plaat Love Is In Your Eyes was net uit toen Gerard Joling in 1985 meedeed aan de Soundmixshow. Uiteindelijk eindigde de zanger als derde, maar het programma zorgde wel voor zijn doorbraak. Met het nummer 'Ticket To The Tropics' staat hij dat jaar twee weken op nummer één.

Marco Borsato

Het was 7 april 1990 toen de nu zeer bekende Marco Borsato de Soundmixshow won met zijn versie van 'At This Moment'van Billy Vera. Het was zijn eerste grote doorbraak, waar hij ook een platencontract aan overhield.

Kim-Lian van der Meij

Een andere opvolger van de Playbackshow, was de Mini-Playbackshow, beide met presentator Henny Huisman. Musicalster Kim-Lian van der Meij deed als klein meisje van zes jaar al mee als Kim Wilde.

Roy Donders

We kennen hem tegenwoordig als de 'stylist van het Zuiden', maar op jonge leeftijd deed hij al mee met de Mini-Playbackshow. Als 4-jarige stond hij verkleed als Marco Borsato op het podium en een paar jaar later nogmaals als Wes.

Ster advertentie
Ster advertentie