Programma

Nieuw intro voor Starship

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw intro voor Starship

Het slechtste nummer ooit gemaakt? Dat is volgens het Amerikaanse tijdschrift GQ Magazine 'We Built This City' van Starship. Sterker nog: de bandleden vinden het zelf ook een verschrikkelijk nummer.

Slechtste nummer aller tijden

Het is niet de eerste keer dat 'We Built This City' zo verguisd wordt. Blender Magazine roept het nummer in 2004 ook al uit tot slechtste nummer aller tijden. En in 2011 bombarderen de lezers van Rolling Stone Magazine de song tot slechtste nummer van de jaren 80.

Nummer 1-hit

In de jaren 80 dacht men daar wel een beetje anders over. Toen 'We Built This City' uitkwam in de VS werd het een nummer 1-hit. Tegenwoordig geven de ex-bandleden ook enorm af op het nummer. Voormalig zanger van de band Grace Slick noemde het "vreselijk", en ook voormalig bassist Peter Sears zei tegenover GQ Magazine: "Ik kwam in 1974 bij de band en geleidelijk werd de muziek nietszeggend, gesteriliseerd en escapistisch. Het was schandelijk."

Make-over

Bart Arens greep dit nieuws aan om het intro van 'We Built This City' eens flink onder handen te nemen in zijn thuisstudio. Hij is namelijk een verzamelaar van studio-opnames en heeft de sporen van het nummer in zijn bezit! Luister hieronder het (volgens ons zeer geslaagde) eindresultaat van de make-over:

Ter vergelijking: luister hieronder ook even het originele intro!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan De Slag
Ma. t/m vr.: 9.00 - 12.00 uur
DJ: Bart Arens

Ster advertentie
Ster advertentie