Programma
PowNed

Dit zijn de do's en don'ts van Tinder volgens relatiecoach Anne de Jong

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de do's en don'ts van Tinder volgens relatiecoach Anne de Jong

In 11 jaar tijd is het jubilerende Tinder uitgegroeid tot een fenomeen en heeft de app invloed gehad op menig liefdesleven. Naast mooie romances, relaties en zelfs huwelijken, zorgt de app ook voor genoeg blauwtjes en liefdesverdriet. Ruud de Wild wil graag weten hoe je Tinder-ellende voorkomt.

Hoe beperk je nou de kans dat jouw avontuur op de populaire dating app uitloopt op een teleurstelling? Relatiecoach en auteur Anne de Jong schuift aan bij De Wild in de Middag om je de do's en don'ts van Tinder uit te leggen.

Kijk in de spiegel

Tinder wordt volgens De Jong vaak gebruikt om liefdesverdriet te verzachten. Maar veel mensen nemen voordat ze de app downloaden niet eerst hun "relatie-cv" door. Daardoor beland je in iets wat de coach "de dans van Tinder" noemt. "Je voelt je wat verdrietig of je voelt je wat alleen, dan is het natuurlijk heel makkelijk om erop te gaan. Dat is waar het mis gaat."

De Jong vertelt dat het na verbroken relatie goed is om terug te kijken op de periode die achter je ligt; waar ging het mis? "Als je boven de 18 bent en je gaat wat later tinderen, dan heb je allemaal verschillende relaties gehad", legt ze uit. Het is goed om jezelf vragen te stellen als: "wat heb ik zelf te leren, wat zijn eigenlijk mijn waarden, wat wil ik nu eigenlijk, voordat je gaat daten."

Laat je lijstje thuis

Heb je flink geanalyseerd, Tinder geïnstalleerd, een match gevonden en ga je dan eindelijk op date, waar moet je dan op letten? Volgens de relatiecoach moet je vooral niet te veel verwachten. "Wat er natuurlijk gebeurt op dat soort dates, zeker als je echt de liefde wil vinden, is dat je er te veel druk op zet."

Laat je wensenlijstje voor een partner dus vooral thuis. "Wat er heel vaak gebeurt op een date is dat mensen tegenover de ander gaan zitten en dan eigenlijk in een soort hogere positie kritisch gaan zitten afvinken of iemand wel of niet ergens aan het voldoet." Vertelt De Jong. "Dan ga je in een soort ouder-positie zitten wachten tot iemand iets goed doet."

Vooral geen lijstje met gewenste eigenschappen afvinken dus, maar wat moet je dan wel doen? Het belangrijkste is dat je gewoon eerlijk kunt vertellen wat je belangrijk vindt, dat je openstaat, dat je niet in die testmodus raakt en dat je weet dat als je iemand in het wild ontmoet, je diegene veel meer kansen geeft."

Benieuwd naar het hele gesprek? Luister hieronder het fragment terug:

Tinder is jarig! Anne de Jong over wat de do's en don'ts zijn op het datingplatform

Video niet beschikbaar

De Wild in de Middag

De Wild in de Middag; van maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2, met Ruud de Wild. Een programma dat je op een eigenzinnige, prikkelende en humoristische manier meeneemt in de waan van de dag.

Ster advertentie
Ster advertentie