Programma
KRO-NCRV

Advocaat Meike Lubbers over opnieuw behandelen zaak Peter R. de Vries

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Advocaat Meike Lubbers over opnieuw behandelen zaak Peter R. de Vries

De rechtszaak tegen de twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries moet opnieuw worden behandeld. Ruud belt hierover met strafrechtadvocaat Meike Lubbers tijdens De Wild In De Middag.

Donderdagmiddag maakte de Rechtbank van Amsterdam bekend dat de zaak opnieuw zal moeten worden behandeld. Meike Lubbers legt uit waarom dit moet: "Het is zo dat die strafprocedure eigenlijk al bijna klaar was, er zou deze zomer uitspraak worden gedaan. Dat is niet gebeurd, omdat het onderzoek toen heropend is. Er is namelijk gebleken dat er een nieuwe getuige aan het licht was gekomen. Die legde een verklaring af die van belang is voor het bewijs in deze zaak. Die verklaring moet natuurlijk met het onderzoek worden meegenomen."

Nabestaanden

Meike legt uit wat deze zaak nog extra lastig maakt: "Dat is dat één van de drie rechters die de zaak behandelde inmiddels is geëmigreerd. Dat klinkt misschien wat knullig, maar die emigratie was eigenlijk gepland nadat die uitspraak zou zijn gedaan. Het was niet voorzien dat de zaak zou worden heropend. Om die reden is er nu wel een probleem, omdat er een nieuwe rechter zal moeten komen. Ook dat kan niet zomaar, want dan moeten alle procesdeelnemers daarmee instemmen."

Meike vertelt dat de aandacht nu wel uitgaat naar de nabestaanden, de familie van Peter R. de Vries. "De vraag is nu ook of ze hun slachtofferverklaring opnieuw moeten afleggen. Zij hebben ook aangegeven aan de rechtbank dat dit enorm zwaar voor ze is. Daar gaat de rechtbank als het goed is ook wel rekening mee houden.”

Benieuwd naar het hele gesprek waarin Meike de zaak nog verder uitlegt? Bekijk het fragment hieronder.

De Wild In De Middag

Je hoort De Wild In De Middag iedere maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie