Programma

Bruce Springsteen verrast publiek met live duet Paul McCartney

  1. Nieuwschevron right
  2. Bruce Springsteen verrast publiek met live duet Paul McCartney

In 2012 spelen Bruce Springsteen en de E Street Band wederom de sterren van de hemel tijdens het Hard Rock Calling festival in London, dit keer met een speciale gast.

Het is niet de eerste keer dat Springsteen het podium op het Hard Rock Calling festival betreedt. In 2009 en in 2010 staat hij ook al op het festival. Dit keer heeft The Boss aan het eind van zijn optreden een bijzondere gast, 'sir Paul McCartney', zoals hij het zegt. "Ik wacht hier al zo'n vijf jaar op", laat Springsteen weten zodra McCartney het podium op komt. Het publiek is razend enthousiast wanneer ze I Saw Her Standing There en Twist And Shout spelen en ook van Springsteens gezicht is de vreugde af te lezen.

De stekker eruit

Het optreden duurt meer dan drie uur, maar dan gebeurt er aan het eind van het optreden ineens iets vreemds. Wanneer Springsteen de afkondiging doet, joelt het publiek hen in ontevredenheid toe. En dat terwijl het publiek zojuist nog helemaal uit zijn dak ging. Springsteen en de rest op het podium hebben het niet door, maar het publiek kan de band niet meer horen. De organisatoren hebben de stekker eruit getrokken, omdat Springsteen langer dan de tijdklok speelt. Dit zorgt voor grote teleurstellen, voor zowel het publiek als voor Springsteen en de band. Gitarist Steven van Zandt laat in een tweet weten: "Het spijt me, maar ik moet eerlijk zijn, ik ben pissig. Zoals ik al zei, het heeft de geweldige avond niet verpest. Maar als ik aan het jammen ben met McCartney, val me dan niet lastig!"

Bekijk hier hun optreden:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 2017 treedt Steven van Zandt op in het Roundhouse in London. Daar nodigt hij McCartney nog eens uit om samen I Saw Her Standing There te zingen. "Ik heb een vriend meegenomen, want we moesten nog wat afmaken", zegt Steven Van Zandt zodra McCartney het podium op komt lopen.

Bekijk hier het optreden:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

The Beatles staan in 2020 maar liefst 30 keer in de Top 2000 met Twist And Shout op nummer 1682. Ook Springsteen wist weer 23 plekken te veroveren. Bekijk in de statistieken hoe de nummers het door de jaren heen hebben gedaan.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie