Programma

Frits Barend in Simone's Songlines: 'Ik voelde me meteen thuis in Israël'

  1. Nieuwschevron right
  2. Frits Barend in Simone's Songlines: 'Ik voelde me meteen thuis in Israël'

Muzikale nomade Simone Walraven reist voor Simone's Songlines de wereld af op zoek naar inspirerende verhalen en bijzondere muziek. Dit keer is niemand minder dan Frits Barend te gast.

Frits Barend heeft dan al lang en breed zijn pensioen leeftijd bereikt, maar rustig aan doen ho maar. Naast dat hij zijn rol als opa heel serieus neemt is hij ook nog steeds actief qua werkend leven. Producer Chantal Schouten en Frits hebben een open, ontroerend én hier en daar ondeugend gesprek over zijn huidige leven, zijn favoriete reisplek en muziek die hem diep raakt.

Simone vertelt een bijzondere anekdote over hoe Frits naar binnen glipte op een banket om dictator Videla te spreken te krijgen. Israël komt ook ter sprake en hoe hij zich voelde toen hij daar voor het eerst op vakantie was.

Beluister de podcast nu:

SIMONE'S SONGLINES

Muzikale nomade Simone Walraven reist voor Simone's Songlines de wereld af op zoek naar inspirerende verhalen en bijzondere muziek. Van over de hele wereld komt onze 'Vliegende Siep' met haar bijdrages: ze draait Top 2000 classics en haar eigen ontdekkingen. Ze praat met mensen die iets te vertellen hebben. En wij mogen stiekem meeluisteren!

Ze sprak al met onder meer soulster Leon Bridges, journalist Sinan Can en radiomaker Patrick Kicken. Nieuwsgierig? Je luistert de podcasts hier.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie