Programma

Maarten van Rossem vond De Slimste Mens een waardeloos programma

  1. Nieuwschevron right
  2. Maarten van Rossem vond De Slimste Mens een waardeloos programma

Vast jurylid bij De Slimste Mens en eeuwig cynicus Maarten van Rossem, had weinig goede hoop toen hij werd gevraagd voor het programma

Van Rossem had de Belgische variant van De Slimste Mens onder ogen gezien en vond die aanvankelijk waardeloos. “Ik heb in eerste instantie ‘nee’ gezegd voor deze glansrol, omdat ik de Belgische versie had gezien", vertelt hij in 't Wordt Nu Laat. “Dat vond ik zo ongelofelijk waardeloos, dat ik dacht: dit nooit. Dat ging overigens wel over een de Belgische variant van een jaar of zeven geleden.” Van Rossem kreeg echter de vrijheid om het programma in te vullen zoals hij voor ogen had. “En dat doe ik tot de dag van vandaag. Als de producent morgen zou bellen met de vraag of ik meer schwung zou willen toevoegen door bijvoorbeeld een dansje te doen met Philip, dan is het direct klaar.”

Mislukt nijlpaard

Van Rossem geeft aan dat niet iedereen even te spreken is over zijn rol in De Slimste Mens. Vooral op zijn houding en uitstraling is veel kritiek. “Kan die lul er niet iets actiever bijzitten, het lijkt wel een mislukt nijlpaard: en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ik zit gewoon comfortabel, ik zit daar niet voor de esthetiek. Ik ben 75, ik wil gewoon lekker zitten", aldus Van Rossem.

't Wordt Nu Laat

Je hoort 't Wordt Nu Laat elke dinsdag tot en met vrijdag van 00:00 tot 02:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie