Programma

Demis Roussos overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Demis Roussos overleden

Op maandag 26 januari is bekendgemaakt dat Demis Roussos is overleden. De Griekse zanger heeft een flinke discografie op zijn naam staan.

Griekenland

Artemios Ventouris Roussos, in 1946 geboren in Alexandrië, overleed 68 jaar later in Athene. Al was de zanger vooral bekend van zijn jaren '70 popliedjes als 'My Friend The Wind', muziekkenners komen hem vaker tegen in de popcultuur.

Herkenbaar aan zijn kleding & hoed werd hij ook wel de 'Kaftan King' genoemd. Roussos' succes is echter niet te ontkennen: er zijn ruim 60 miljoen schijfjes met daarop zijn naam verkocht.

Blade Runner

Samen met componist Evanghelos Odysseas Papathanasiou, ook wel Vangelis genoemd zat Demis in de band Aphrodite's Child met hits als 'Rain & Tears' (1968) & 'It's 5 O Clock' (1969).

Vangelis zou later aan soundtracks werken. Zo ook aan de science-fiction klassier Blade Runner. Voor het lied 'Tales Of The Future' vroeg hij zijn oude vriend Demis Roussos.

Megamix

In het verleden stond Demis Roussos met 5 nummers in de Top 2000. Mocht je uitgebreid muzikaal afscheid van de man willen nemen, beluister dan deze fanmix getiteld 'An Hour Of Love':

Ster advertentie
Ster advertentie