Programma

De eerste keer North Sea Jazz voor Olivia Dean: 'Het niveau is zo hoog'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De eerste keer North Sea Jazz voor Olivia Dean: 'Het niveau is zo hoog'

Opkomend artiest Olivia Dean heeft een welverdiende plek bemachtigd op het Darling-podium van North Sea Jazz. Het stond propvol en vlak na haar show gaat Corné met haar in gesprek over haar ervaringen.

Eerste keer

Het is voor de 24-jarige Olivia Dean haar eerste keer op het Rotterdamse festival en dat brengt de nodige spanning met zich mee. "Ik was zo nerveus. Ik was hier gisteren al en er was zoveel gave muziek, dat ik opeens dacht: 'Oef, ik wil het net zo doen.' Het niveau op dit festival ligt zo hoog." Ze heeft onder andere gekeken bij het optreden van Kurt Elling & Charlie Hunter, Little Simz en Stormzy. Wynton Marsalis bezocht ze zelfs tweemaal en dat liet haar niet onberoerd. "Ik moest huilen in de Amazon bij Wynton. Ongelofelijk.."

Video niet beschikbaar

'Het publiek is zo aandachtig'

Geïnspireerd door Lizzo, die hier zondag staat, wil Olivia Dean dat mensen tijdens haar show de liefde voelen. Op North Sea Jazz is dat volgens haar zeker gelukt, maar het publiek verraste haar ook. "Publiek zoals op North Sea Jazz is iets waar ik niet zo gewend aan ben. Mensen luisteren hier heel aandachtig. Op een mooie manier." Het optreden van Lizzo moet Olivia helaas missen, maar ze hoopt volgend jaar weer terug te zijn op North Sea Jazz.

Video niet beschikbaar

Zo volg je North Sea Jazz op NPO Radio 2

Naast de uitzendingen op radio volg je het laatste nieuwe over North Sea Jazz ook via nporadio2.nl. Volg ons daarnaast op Instagram en Facebook voor de mooiste foto's, video's en sfeerbeelden.

Ster advertentie
Ster advertentie