Programma

Cover vs origineel: 'Free Fallin''

  1. Nieuwschevron right
  2. Cover vs origineel: 'Free Fallin''

Soms is het moeilijk kiezen welke versie van een nummer de beste is, zeker wanneer ze ondergewaardeerde klassiekers zijn.

Tom Petty

Inmiddels mogen we 'Free Fallin'' als een popklassieker beschouwen, al is het nummer in Nederland eigenlijk nooit een hit geweest. Tom Petty brengt het liedje in 1990 uit als single van zijn tweede soloalbum Into The Great Wide Open, wederom met Jeff Lynne van Electric Light Orchestra als producer. In zijn thuisland wordt het de enige top 10-hit voor Petty als soloartiest (en zijn derde in totaal). In Europa leren we het nummer pas echt goed kennen wanneer Tom Cruise het uit volle borst meezingt in de speelfilm Jerry McGuire. "Because I'm freeeeeeeeeeeeeee..."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

John Mayer

Achttien jaar na het origineel waagt gitaarheld John Mayer zich aan een akoestische uitvoering van het Tom Petty-nummer. Zelfs wanneer 'Free Fallin'' ontdaan is van zijn vette Jeff Lynne-rockproductie blijft het overeind, vooral dankzij het lekkere laidback stemgeluid van Mayer. De akoestische opname is de enige single van Johns live-cd Where The Light Is, maar levert hem helaas niet de verdiende hit op. Toch komt het lekker vaak op de radio voorbij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie