Programma

Dit waren de vijf afleveringen van podcast Weird Hit Wonder

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit waren de vijf afleveringen van podcast Weird Hit Wonder

Weird Hit Wonder is een reeks vrolijke verhalen over vreemde hits. Liedjes die vast niemand in zijn Top 2000 lijstje zet, maar die destijds razend populair waren!

1. DJ Madman - 'Meisje (Zo Lelijk Als De Nacht)'

Wat zeg je tegen een lelijk meisje om indruk te maken? Echt een objectief lelijk meisje, want ja, die bestaan. Gewoon de waarheid? Met die gedachte speelt deze lucky hit van DJ Madman, een witte jongen uit Arnhem die zomaar de grootste hit scoort met een muziekstijl die overwaaide uit de Antillen.

#1 - DJ Madman - Meisje (Zo Lelijk Als De Nacht) - Weird Hit Wonder

2. Mannenkoor Karrespoor - 'Mooi Man'

Twintig boeren uit Tuk schrijven een jubileumlied voor hun favoriete kroegbaas. Gewoon, zoals we dat allemaal wel eens doen. Maar deze keer groeit dat geintje uit tot een landelijke hit, waar zowel de stad als het platteland voor valt.

#2 - Mannenkoor Karrespoor - Mooi Man - Weird Hit Wonder

3. One Day Fly - 'One Day Fly'

Het cabaretteam van Kopspijkers windt zich op. Over belangrijke dingen, maar ook over het nieuwste fenomeen op de commerciële tv: talentenjachten. Manipulatie, kinderarbeid, een schande voor de goede smaak, zeggen ze. En: dat kunnen wij ook.

#3 - One Day Fly - One Day Fly - Weird Hit Wonder

4. Ronald - 'Transseksueel'

Wie in 1993 midden op het Rembrandtplein ging zitten, hoorde uit elke kroeg hetzelfde lied: hij is een transseksueel, hij werkt in een bordeel. Al decennialang worden in Amsterdamse kroegen schuine liedjes gezongen. Maar deze keer ging heel Nederland voor de bijl voor een heerlijk plat volksnummertje.

#4 - Ronald - Transseksueel - Weird Hit Wonder

5. Euromasters - 'Alles Naar De Klote'

Het is 1992, het oerjaar van de gabber in Nederland. In Rotterdam wordt de house steeds harder en sneller, en er begint een scheur te ontstaan in de scene. Op een melige avond weten twee jongens uit Heemstede en Uithoorn een klassieker te maken die alles vat wat in die tijd belangrijk was, en zelfs wat nog zou komen.

#5 - Euromasters - Alles Naar De Klote - Weird Hit Wonder

Weird Hit Wonder

VPRO 3voor12 en NPO Radio 2 brengen met de podcast Weird Hit Wonder een ode aan merkwaardige hits. Aan liedjes die raar zijn, of waarvan het raar is dat het überhaupt hits waren. Liedjes die je nu niet zo snel meer op zal zetten, maar die ooit onwaarschijnlijk populair waren. In de podcast vertelt muziekjournalist Atze de Vrieze (3voor12) de vrolijke verhalen achter bijzondere hits.

Check hier meer podcasts van NPO Radio 2

Foto omslag: ANP Archief

Ster advertentie
Ster advertentie