Programma

Liedjes die je zomer

  1. Nieuwschevron right
  2. Liedjes die je zomer

Henk van Steeg heeft een lijstje met 21 kampvuurliedjes gemaakt die je zomer n

Hij zette ze voor je op een rijtje en besprak in de uitzending van Van Steeg Tot 1 de volgende drie nummers:

Rend Collective

"Als er een band is die ik met alle liefde bij het kampvuur voor je neerzet is het Ierse Rend Collective afgelopen maand nog gezien in een vol Gelderedome. Dat ze het ook klein kunnen houden bewijzen op een plaat die heel toepasselijk Campfire heet. Opgenomen op een strand aan de Ierse kust met een compleet akoestische band en belangrijk: al hun vrienden! En als je goed luistert hoor het vuur branden in de achtergrond. Een vurig feestje!"

Jacqueline Govaert

"En dan het wordt later op de avond het kampvuur wordt kleiner en begint te smeulen. De groep mensen met wie je bent dunt uit en je blijft over met je beste vrienden. Tijd voor mooie gesprekken. En waar heb je het dan over? Over de zaken van het leven die je echt raken. Dan ineens staat Jacqueline Govaert op en pakt haar piano erbij en begint te spelen waar jullie het net over hebben."

Jason Mraz

"Als er een man is die voor mij de zomeravond belichamend is het de relaxed Jason Mraz. Geef die man een gitaar en hij begint te spelen bij het kampvuur tot de zon op komt, als het aan mij ligt. En dan graag zijn nieuwe album Yes! integraal stuk voor stuk liedjes die je doe verlangen naar de zomer. Met als hoogtepunt 'You Can Rely On Me' met een hoofdrol voor het instrument dat het beste tot z’n recht komt bij het flikkerende licht van het vuur, de ukkelle."

Luister hierboven het fragment uit de uitzending terug!

Ster advertentie
Ster advertentie