Programma

Jett Rebel werkt aan nieuw album Hall & Oates

  1. Nieuwschevron right
  2. Jett Rebel werkt aan nieuw album Hall & Oates

Jett Rebel werkt aan een nieuw album van het Amerikaanse duo Hall & Oates. Daryl Hall heeft dat bijzondere nieuws bevestigd aan muziekmagazine Ultimate Classic Rock.

Daryl Hall zegt tegen het online-muziekplatform dat hij al aan zeven nieuwe nummers heeft gewerkt met het 'genie'. Een nieuw Hall & Oates-album, met de signature van Jett Rebel, lijkt er dus echt van te gaan komen.

Ontmoeting op North Sea Jazz Festival

Volgens Hall ontstond de samenwerking vorig jaar op North Sea Jazz Festival. Rebel benaderde het duo achter hits als 'Maneater' en 'Rich Girl' na hun optreden. "Hij kwam naar me toe en zei: 'Ik ben een heel groot fan van jullie'", vertelt Hall. "Hij gaf me een cd van zichzelf. Ik heb daarna online geluisterd naar wat hij allemaal deed en ik dacht: 'deze gast is heel goed'. Daarna heb ik contact met 'm gezocht en hadden we gesprekken via de mail."

'Hij is heel, heel erg goed'

En bij mails bleef het niet. Daryl Hall stapte afgelopen januari in het vliegtuig naar Nederland om Jett Rebel op te zoeken in de studio. Na die ontmoeting was het de beurt aan Rebel om naar New York te komen. "Hij is heel, heel erg goed. Hij is een van de beste mensen met wie ik ooit heb gewerkt", aldus Hall.

De workflow gaat in deze tijd met reisbeperkingen prima volgens Hall. Ook nu John Oates erbij betrokken is. "John stuurt me een refrein, ik stuur dat naar Jett en hij stuurt dat weer terug. Er gaat veel heen en weer", legt Daryl uit. "Zelfs nu we geïsoleerd zijn, gaan we vooruit. Ik denk dat ik nu zeven nummers heb. Nog geen vocalen of iets, maar heel, heel sterke nummers."

Het is nog niet duidelijk wanneer we het nieuwe album kunnen verwachten.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie