Programma

Hemelse gitaarsolo's

  1. Nieuwschevron right
  2. Hemelse gitaarsolo's

Wie kent niet de gitaarsolo in 'Stairway To Heaven'? Zo is er meer snaarwerk dat we graag nog eens horen. NPO Radio 2 tipt 5 solo's uit de rockmuziek:

Guns N' Roses - 'Sweet Child O' Mine'Het intro in 'Sweet Child O' Mine' vormt zich als drummer Slash een rifje uitprobeert om zijn vingers mee op te warmen. Bandlid Izzy Stradlin is onder de indruk en wil het meesterlijke gitaarspel als intro gebruiken. Slash stribbelt eerst tegen, maar gaat uiteindelijk akkoord. En gelukkig maar!

Nirvana - 'Smells Like Teen Spirit'

Na het uitkomen van 'Smells Like Teen Spirit' namen jongens massaal gitaarles en lieten hun haren groeien.

Led Zeppelin - 'Stairway To Heaven'

'Stairway To Heaven' begint met akoestisch gitaarspel, maar krijgt gaandeweg meer tempo. In het laatste gedeelte wordt de gitaarsolo met een elektrische gitaar ingezet waardoor het nummer een hardrock einde krijgt.

Jimi Hendrix - 'All Along The Watchtower'

Bob Dylan schrijft 'All Along The Watchtower', maar het is Jimi Hendrix die het nummer wereldwijd bekend maakt met zijn gitaarsolo. Dylan is zo enthousiast over deze rockversie dat hij het nummer zelf ook vaak op Jimi Hendrix' manier speelt.

Neil Young - 'Hey Hey My My'

De gitaarsolo's in 'Hey Hey My My (Into The Black)' ontstaan wanneer Neil Young op tour is met zijn begeleidingsband Crazy Horse. Het rockende gitaarspel sluit helemaal aan bij de tekst: ''Hey hey, my my rock and roll can never die.''

Welke gitaarsolo raakte bij jou een gevoelige snaar?

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie