Programma

Allen Stone is fris en grappig

  1. Nieuwschevron right
  2. Allen Stone is fris en grappig

De 'son of a preacher man' houdt met tempo & personality de Congo prima warm.

De artiest:

Allen Stone

Het tijdstip:

Vrijdag 8 juli 21:30 – 22:45 @ Congo

Bekend van:

Onlangs was jong talent Allen Stone op NPO Radio 2 te horen met Top Song 'Perfect World', te vinden op zijn 3e LP Radius. Stone, geboren als zoon van een pastoor in de VS, heeft zich de 'blue eyed soul' eigen gemaakt, met naar eigen zeggen als grote voorbeelden Marvin Gaye & Aretha Franklin.

De sfeer is:

Fris! Het is 'magic hour' op North Sea Jazz: de zon gaat onder, het koelt af en de wijntjes beginnen te werken. Allen Stone wordt zo te zien goed in de gaten gehouden, want de tent staat vol. En dat blijft 'ie ook, dankzij een tot de nok toe met muziek gevulde set.

Het beste moment:

De personality. Allen Stone haalt niet alleen zijn hoge noten, maar weet ook met de goed gedoseerde gekke bekken en een dosis humor de mensen na een haastige start aan het klappen en dansen te krijgen. "Willen jullie echt niet helpen?" en "lekkere soul clap, meneer!" zijn typische Stoneliners.

Het citaat:

Quote

If you wanna dance, you dance!

Allen Stone

Hét nummer:

Er zitten nauwelijks adempauzes tussen de eerste nummers en het publiek moet even op gang komen, maar met 'Freezer Burn' gaan die handjes de lucht in. Het nummer 'Reality' weet met een loepzuivere uithaal van de Amerikaanse zanger uiteindelijk echt de gevoelige snaar te raken.

De tweet:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het eindoordeel:

De band is goed en de stem van Stone staat als een huis. Een klassiek opgebouwd optreden, non-stop muziek, nieuwe nummers, de geest van Prince en wat sterke ballads maken Allen Stone kandidaat voor een derde ronde in de line up van North Sea Jazz. Fris is in dit geval: lekker fris!

Kijk hier ook live-beelden terug van Allen Stone op North Sea Jazz!

Foto's: Bullet-Ray / Ben Houdijk

Kijk en lees hier meer over North Sea Jazz.

Ster advertentie
Ster advertentie