Programma

Hoe is het met de roodharige dame uit 'When The Lady Smiles'?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe is het met de roodharige dame uit 'When The Lady Smiles'?

Iedereen herinnert zich die prachtige roodharige dame uit de videoclip van 'When The Lady Smiles' nog wel, maar hoe gaat het 35 jaar later met haar?

Bureau Kijk in de Vegte staat deze week volledig in het thema van de Top 2000 stemweek! Eén van de vragen die voorbijkwam is: 'Hoe is het met de roodharige dame uit de videoclip van 'When The Lady Smiles'?' In de videoclip begint de vrouw als non, maar eindigt zij in een prachtige witte jurk. Na wat pittig onderzoekswerk kwam Jeroen uit bij Sandra van Echten en besloot haar te bellen!

Modellenwerk

De roodharige Sandra was in de jaren tachtig al bezig met modellenwerk en zo ging het balletje een beetje rollen. "Ik kreeg te horen van mijn bureau dat zo'n meisje gezocht werd. Er waren allemaal castings geweest, maar ze hadden haar nog steeds niet gevonden. Ze vroegen mij dus of ik achteraf gewoon nog even mijn gezicht wilde laten zien voor een kleine screenshot. Dat heb ik toen gedaan", aldus Sandra.

'Hey! Dat is die rooie uit Den Haag!'

Toch was het niet helemaal toevallig, Van Echten was namelijk al een beetje bekend met één van de bandleden van Golden Earring: "Ik woonde destijds in Den Haag en ging op zaterdag altijd uit in de Toys. Rinus, de bassist, die kwam daar eigenlijk altijd dansen op zaterdag. Toen hij dus later het screenshot zag van mij zei hij: 'Hey! Dat is die rooie uit Den Haag. Die moeten we hebben, die kan heel goed dansen.' Zo heb ik dus de clip gekregen."

'Mijn markt zakte volledig in'

Je zou denken dat het de roodharige danseres hierna voor de wind ging, maar helaas was niets minder waar. Door haar bekendheid werd ze namelijk amper meer gevraagd voor modellenwerk. "Doordat ik, ook door mijn rode haar, heel herkenbaar was betekende dat eigenlijk niets voor mijn carrière als model hier in Nederland. Het was eigenlijk heel negatief. Ik was in één keer 'die lady'. Daardoor ben ik ook naar het buitenland vertrokken", vertelt ze.

Jeroen: "Maar dat is toch eigenlijk heel gek? Je zou toch denken dat juist iedereen je naam kent?' De 'lady' uit de videoclip legt uit dat dit in Nederland niet in je voordeel werkt: "Zeker in die tijd, in 1984, was dit helemaal niet zo normaal dat je als model ook een naam had. Dat gebeurde wel in Parijs en New York, maar in Nederland niet. Mijn markt zakte dus volledig in."

Hoe zoent Barry Hay?

Het oud-model is later weer teruggekeerd naar Nederland en het gaat nu na haar buitenlandse jaren weer erg goed met haar. Tóch is er één ding dat iedereen wel zou willen weten: hoe zoent Barry Hay? "Dat was heel spannend. De eerste scène die we moesten doen was die kus-scène. We waren dus eigenlijk heel verlegen, Barry was ook heel nerveus. [...] Het was gewoon superleuk, en het was ook niet heel heftig zoenen. Het was ook een beetje nep", lacht Sandra.

Tegenwoordig ziet ze Barry Hay zelfs nog wel eens om bijvoorbeeld een hapje te eten. Benieuwd naar het hele gesprek met Sandra van Echten? Beluister het hieronder:

Hoe is het met de roodharige dame uit de videoclip When The Lady Smiles?

Bekijk hieronder de clip van 'When The Lady Smiles':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

STEMMEN VOOR DE TOP 2000

Van 1 t/m 7 december kan je hier weer stemmen voor de Top 2000. Je stemlijstje verzenden kan tot 7 december 17.00 uur. Rond 17.45 uur is dan de complete top 10 van dit jaar bekend. De volledige Top 2000 van 2019 wordt op vrijdag 20 december bekendgemaakt.

Let op: op 7 december 17.00 uur moet je stemlijstje zijn verzonden. Stemmen die na 17.00 uur binnenkomen worden niet meer meegerekend.

KLIK HIER OM METEEN JE STEM UIT TE BRENGEN

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie