Programma

Geslaagd? Of niet?

  1. Nieuwschevron right
  2. Geslaagd? Of niet?

Het is de dag dat alle examenkandidaten te horen krijgen of ze geslaagd zijn of niet. Welke muzikanten hebben diploma's die je niet had verwacht?

Brian May

De gitarist van Queen kan meer dan enkel bijzonder goed gitaarspelen. Voordat de band wereldwijde bekendheid vergaarde, haalde hij al zijn graad in natuurkunde en wiskunde. Het promoveren werd alleen moeilijk, omdat juist toen het grote succes van Queen kwam. In augustus 2007 is hij alsnog gepromoveerd in de astrofysica.

Coldplay

De bandleden van Coldplay hebben bijna allemaal een bachelor, allen al behaald voordat ze samen in een band gingen spelen. Zanger Chris Martin studeerde geschiedenis, drummer Will Champion heeft een bachelor in antropologie en gitartist Jon Buckland in wiskunde.

Simon & Garfunkel

Het duo Paul Simon en Art Garfunkel kunnen natuurlijk ook los van elkaar dingen bereiken. Al op jonge leeftijd leren de twee muzikanten elkaar kennen, maar ze kiezen allebei wel voor andere studies. Simon heeft Engelse literatuur gestudeerd en Garfunkel volgde een studie wiskunde.

Ster advertentie
Ster advertentie