Programma

Simone interviewt Toto-drummer

  1. Nieuwschevron right
  2. Simone interviewt Toto-drummer

Simone Walraven interviewde in Simone's Songlines oud Toto-drummer Simon Phillips die in 1992 bij de band kwam na het overlijden van drummer Jeff Porcaro.

Toto

Vanuit Nashville Tennessee (waar Simone op dit moment verblijft) spreekt Simone met drummer Simon Phillips. Phillips trad in 1992 toe tot de band Toto toen hun drummer plotseling overleed tijdens een repetitie. Er kwam een grote tour aan en de band wilde dit alleen nog op korte termijn doen als hij mee zou drummen. Hij was de enige drummer die volgens de band het gevoel van de nummers ook over zou kunnen brengen.

Quote

De Nederlandse fans hebben me echt omarmd

Simon Phillips

Nederlandse fans

Een van de eerste optredens van de tour was in Nederland. Hij vond het best spannend om als nieuwe drummer mee te spelen met de band. "Het was een hele andere atmosfeer in een band die net een broer had verloren", vertelt Phillips. Vooral emotioneel was het moeilijk voor hem, niet alleen vanwege de nieuwe samenstelling, maar ook voor de fans. Gelukkig kwam hij in een warm bad terecht. "De Nederlandse fans hebben me echt omarmd."

Luister hier het hele interview in fragmenten terug:

Simone's Songlines
Zaterdag 02.00 - 04.00 uur
DJ: Simone Walraven

Ster advertentie
Ster advertentie