Programma

Sylvana Simons krijgt dagelijks talloze bedreigingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Sylvana Simons krijgt dagelijks talloze bedreigingen

In de tiende aflevering van De Derde Kamer bespreken Wouter en Lars onder meer de verlaging van de maximumsnelheid en de stikstofdiscussie en gaat Wouter op werkbezoek bij Sylvana Simons.

Het kabinet kondigde maatregelen aan om de uitstoot van stikstof te beperken. Zo zal de maximumsnelheid verlaagd worden naar 100 kilometer per uur, komt er ander veevoer en komt er een noodwet voor wegen- en waterveiligheid. Is er daarmee eindelijk een einde gekomen aan de stikstofdiscussie? En wat betekenen de aangekondigde maatregelen voor ons? Lars legt het uitgebreid uit.

Wouter op werkbezoek bij Sylvana Simons

Ook gaat Wouter op werkbezoek bij Sylvana Simons, Amsterdams raadslid voor Bij1. Ze hebben het onder meer over de dagelijkse hoeveelheid bedreigingen die ze over zich heen krijgt. "Als ik ’s morgens mijn telefoon aanzet, dan moet ik eerst een half uur door bedreigingen, scheldpartijen, haat en lelijkheid", aldus Simons. Verder hebben ze het ook over het niet veilig voelen bij de politie, want volgens haar is binnen deze organisatie veel sprake van seksisme en racisme. En wat zou ze doen als ze dictator was? Je hoort 't hieronder in een nieuwe aflevering van De Derde Kamer

#10 - DE DERDE KAMER met Sylvana Simons en Stikstofmaatregelen - De Derde Kamer

HOE TE BELUISTEREN?

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van De Derde Kamer. Deze is onder meer te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes. Natuurlijk vind je onze podcasts ook op Spotify.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day en op vrijdag met Vinyl Friday op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie