Programma

Racoon zingt lied voor Sven Kramer bij Ekdom In De Ochtend

  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon zingt lied voor Sven Kramer bij Ekdom In De Ochtend

Net als heel Nederland ziet ook Racoon hoe Sven Kramer de verwachtingen niet waar maakt tijdens de tien kilometer schaatsen bij de mannen op de Olympische Winterspelen. De band schrijft speciaal voor hem het prachtige lied 'Stay Around'.

'Stay Around'

Zoals alleen Racoon dat kan wordt de situatie van Sven prachtig bezongen met onder meer de volgende woorden:

"Nobody holds the future, and they're whining about the past. Hold your head up high my friend, you can be proud of what you have. 'Cause your memory will stay around. Your memory will stay around."

Een statement waarmee wij het alleen maar eens kunnen zijn. Go Racoon! En vooral: go Sven!

Racoon bij Ekdom In De Ochtend

De mannen van Racoon waren vrijdagochtend te gast bij Ekdom In De Ochtend. Gerard wil het fijne weten van het ontstaan van de ode voor Sven Kramer bij De Wereld Draait Door. "Ze hebben ons gevraagd om een ode te brengen aan Sven. Toen kwamen zij met 'No Mercy' als voorstel", vertelt Bart van der Weide. Dat zag de frontman niet helemaal zitten. Een nieuw nummer is uiteindelijk in de kleedkamer van Matthijs van Nieuwkerk ontstaan. "Een scheet en drie knikkers en daar was het liedje."

De ode aan Sven Kramer mag vrijdagochtend natuurlijk niet ontbreken. Daarom doet Racoon op het verzoek van Gerard 'Stay Around' live.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe bassist

Bij Ekdom In De Ochtend speelt Racoon met de nieuwe bassist Maarten van Damme. Hij volgt Stefan de Kroon op, die de band onlangs na twintig jaar heeft verlaten. Van Damme en de andere muzikanten zijn al goed op elkaar ingespeeld. "Hij is fantastisch", aldus Van der Weide. Met de nieuwe bassist staat Racoon op 28 april in de Ziggo Dome. De komende maanden trekken de Zeeuwen eerst het land door met hun clubtour. Dan zullen ze onder meer hun nieuwe single 'Soon' spelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kan je de video niet zien? Klik dan hier.

Bert op de Olympische Winterspelen

Onze eigen Bert Haandrikman is naar PyeongChang gevlogen om verslag te doen van de Olympische Winterspelen om verslag te doen van het sportevenement. Wij schreven zijn belevenissen tijdens de eerste week daar op.

Ster advertentie
Ster advertentie