Programma

Hoe een gitaar Smith & Burrows op de titel van hun nieuwe album bracht

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe een gitaar Smith & Burrows op de titel van hun nieuwe album bracht

Na tien jaar lanceren Smith & Burrows eindelijk een nieuw album genaamd Only Smith & Burrows Is Good Enough. Jan-Willem en Jeroen bellen de mannen op!

Twee vrienden die samen muziek maken, dat is de essentie van Smith & Burrows. “We go way back”, legt Tom Smith - ook bekend van Editors - uit. Ze ontmoetten elkaar op Glastonbury in 2005. “Die avond speelde Razorlight de headline van een ander podium. En Editors speelden vrij vroeg op de avond. We waren backstage aan het chillen en werden al snel goede vrienden.”

Albumtitel gejat van een Gibson gitaar

De vrienden hebben ambitie, maar zijn voornamelijk heel relaxed. “Het maakt niet zoveel uit. Dat zorgt voor een hele fijne creatieve situatie”, legt Andy Burrows uit. Die relaxte creativiteit leverde na tien jaar hun gloednieuwe album Only Smith & Burrows Is Good Enough op. Een bescheiden titel, die ze eigenlijk gejat hebben. “We waren in Nashville, naast een aantal oude Gibson gitaren. Op één van de gitaren stond ‘only a Gibson guitar is good enough’. En dat hebben we gewoon gestolen”, vertelt Burrows.

Check hieronder het hele gesprek:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie