Programma

Het vakantiebandje van...

  1. Nieuwschevron right
  2. Het vakantiebandje van...

Wie op vakantie gaat, neemt vast wat leuke muziek mee op reis of juist weer mee terug. Deze zomer gaan we op reis met de dj's van NPO Radio 2.

Roodshow

Presentator Jan-Willem Roodbeen heeft net zijn vakantie erop zitten en is dus weer iedere werkdag op NPO Radio 2 te horen met de Roodshow. Toch heeft hij nog de zomer in zijn bol. Jan-Willem beschrijft zijn perfecte zomerdag aan de hand van zijn vakantiebandje.

The Isley Brothers: 'Summer Breeze'

Om 09.30 uur gaat Jan-Willems wekker. "Lekker laat wakker worden. Het dakraam staat open en de zon krijgt alle ruimte om naar binnen te schijnen. Een verkoelend zomerbriesje laat het gordijn speels dansen. Ik draai me nog een keer lekker om, terwijl de wekkerradio de Isley Brothers speelt." Welke? Uiteraard: 'Summer Breeze'!

Coldplay: 'Magic'

Een uur later zit Jan-Willem aan tafel. 'Uitgebreid ontbijten met verse broodjes uit de oven, stukjes meloen - natuurlijk die lekker sappige zoete oranje - met parmaham, een dubbele espresso, de tuindeuren wijd open en 'Magic' van Coldplay uit de luidsprekers."

Mr. Probz: 'Waves' (Robin Schulz Remix)

"Op mijn ideale zomerdag is het heet", aldus de dj, die rond het middaguur graag naar het strand gaat. "Zo heet dat je moet rennen over het strand, omdat je voeten anders zeer gaan doen van het brandende zand. Tijd om de koelbox te openen. Een ijskoud biertje en de remix van 'Waves' van Mr. Probz maken deze middag op het strand compleet."

Tom Browne: 'Funkin' For Jamaica'

's Avonds lekker afkoelen in de tuin, want rond 20.30 uur gaat de barbecue aan. "Lekker laat en lang barbecueën met vrienden, de radio gaat op standje burenruzie en er wordt gedanst", omschrijft Jan-Willem. "Tijdens zo’n avond mag 'Funkin’ For Jamaica' van Tom Browne niet ontbreken."

Paolo Nutini: 'Last Request'

Het blijft nog lang onrustig én gezellig in de tuin van de presentator van de Roodshow, maar de laatste ronde komt in zicht. "Om 01.30 uur nog één drankje, nog één liedje", zegt Jan-Willem tot besluit. Dat wordt er eentje van Paolo Nutini, met de toepasselijke titel 'Last Request'.

Roodshow
Maandag-vrijdag: 14:00 - 16:00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie