Programma

Asphyx-zanger Martin van Drunen over het nieuwe album Necroseris

  1. Nieuwschevron right
  2. Asphyx-zanger Martin van Drunen over het nieuwe album Necroseris

In de twaalfde aflevering van seizoen twee praten Mike Arntz en Suzanne Bosman een uur lang met zanger/ grunter/ brulboei Martin van Drunen van Asphyx.

Asphyx opgericht in 1987 is altijd één van de meest meedogenloos eigenzinnige bands in death metal geweest. Na een lange onderbreking die aan het begin van het millennium was begonnen, kwam Asphyx in 2007 weer bij elkaar en brachten weer 3 alom geprezen platen uit; Death... The Brutal Way (2009), Deathhammer (2012) en Incoming Death (2016). Opgenomen tijdens lockdown, is het tiende studioalbum van de band, Necroceros, duidelijk zwaarder en wreder dan alles wat ze hebben uitgebracht.

Nieuwe album Necroseris

Mike en Suzanne praten met Martin over zijn muzikale invloeden, zijn begintijd bij Pestilence, het missen van een podium voor een 'stage-addicted' performer als Martin is en natuurlijk over het nieuwe album Necroseris wat op 22 januari 2021 gaat uitkomen. Martin over de sound van het nieuwe album: “De gitaristen, want gitaarsound is het belangrijkste voor ons, die waren razend enthousiast over de mix”.

Het hele gesprek met Martin hoor je in de nieuwe Harde Bonanza waarbij ook luisteraar Karin met Martin in gesprek gaat en haar verzoek van Asphyx natuurlijk wordt gedraaid:

#12 - Martin van Drunen (Asphyx) te gast (S02) - De Keiharde Pödcast

De Harde Bonanza

De Harde Bonanza ontstond oorspronkelijk als item in Stenders Platenbonanza, het programma dat Caroline samen met Rob Stenders presenteert. In de podcast hebben Caroline en Mike nu meer tijd dan ooit om wekelijks in de hardste hardrock, metal, grunge en andere ruige zooi te duiken. De Harde Bonanza, een podcast van BNNVARA en NPO Radio 2, is te beluisteren via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 2 app.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl. Caroline en Mike kijken uit naar vette aanvragen, leuke verhalen en smeuïge anekdotes. Als je het leuk vindt om een keer door gebeld te worden, zet even je telefoonnummer in je mail.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie