Programma

Hoogtepunten The Passion

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoogtepunten The Passion

Nederland maakt zich op voor de vijfde editie van The Passion. Een goede reden om terug te kijken naar hoogtepunten van de afgelopen 4 opvoeringen.

Gouda, 2011

De eerste editie van The Passion speelt zich af in de binnenstad van Gouda. Syb van der Ploeg, zanger van De Kast, nam in als allereerste de rol van Jezus Christus op zich. Een groot onderdeel van The Passion is het vernieuwende camerawerk onder leiding van regisseur David Grifhorst. Hij maakt bijvoorbeeld graag gebruik van een Segway om snel in- of uit te kunnen zoomen. Zo ook bij dit fragment van Frank Lammers, die in 2011 de rol van Judas speelde.

Rotterdam, 2012

Aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam vertelt Philip Freriks in 2012 het Paasverhaal. Met in de hoofdrollen: Danny de Munk als Jezus, Berget Lewis als Maria, Frans Bauer als Petrus en Charly Luske als Judas. De lijdensweg van Jezus wordt een steeds groter spektakel, met 1,7 miljoen kijkers een record.

Den Haag, 2013

In 2013 strijkt het muzikale evenement neer in de Hofstad. De weg van het grote verlichte kruis, dat elk jaar door de stad wordt gedragen, leidt dit jaar langs het Vredespaleis en Paleis Noordeinde, naar het podium in de Hofvijver bij het Binnenhof. Het verhaal wordt dit jaar vertelt door Jörgen Raymann, met Anita Meyer als Maria. De scene waarin Jezus (René van Kooten) wordt opgepakt, speelt zich af op het strand van Scheveningen.

Groningen, 2014

Het succes van The Passion blijft maar groeien en vindt in 2014 voor het eerst plaats buiten de Randstad. De kijkcijfer hit trekt maar liefst 3,5 miljoen kijkers. Jan Dulles (3J’s) vertolkt de rol van Jezus, en mag de avond afsluiten met een nummer van zijn Volendamse collega’s.

Bekijk en beluister ook:

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie