Programma

Cielke in gesprek met Nathalie die haar vierjarige zoontje verloor

  1. Nieuwschevron right
  2. Cielke in gesprek met Nathalie die haar vierjarige zoontje verloor

Cielke heeft deze week haar camper mee naar de NPO Radio 2 Collecte Drive-in om bijzondere verhalen te verzamelen. Zo ook het verhaal van Nathalie, die haar zoontje is verloren.

Tom overleed op vierjarige leeftijd aan een kwaadaardige hersentumor. Dat gebeurde op Sinterklaasavond. Cielke: "Dat is ook wel een rare avond. Normaal gesproken moet het feest zijn." Nathalie vertelt dat ze pakjesavond, ondanks dat het gek klinkt, wel gevierd hebben voor de andere twee. Tom was toen net in slaap gebracht. "We hadden ook cadeautjes voor Tom. Die hebben we allemaal op zijn bed gelegd. Dus hij was omringd met cadeaus, waar hij helaas nooit mee heeft kunnen spelen. Ik denk dat hij vooral heeft gevoeld dat we hem allemaal heel erg vast hebben gehouden."

Een mannetje met heel veel wilskracht

"Tom was altijd heel erg bijzonder in het in slaap brengen en onder narcose brengen. Hij brak overal doorheen. Het was gewoon een mannetje met heel veel wilskracht." Bij MRI scans werd hij ook veel eerder wakker dan de meesten. "Er werd natuurlijk weleens een MRI gemaakt en dan zeiden ze: "We gaan Tom even onder narcose brengen en hou er maar rekening mee dat hij bijvoorbeeld om 16:00 uur vanmiddag pas wakker wordt, want het is wel een sterke narcose", en dan was hij om 12:30 uur alweer wakker. Hij was dan weer helemaal blij en vrolijk."

Het artikel gaat verder onder de foto.

‘Hij heeft het wel gevoeld’

"We hebben hem nooit verteld 'je gaat dood', maar ik denk dat hij het wel heeft gevoeld." Nathalie kreeg te horen dat hij niet meer beter zou worden, maar vond het wel belangrijk dat hij naar school ging, waar hij zijn vriendjes en vriendinnetjes kon zien. "Dat was belangrijk voor hem. Die laatste bewuste dag zei zijn juf ook, nadat Tom haar had omhelsd: "Zo heeft hij me nog nooit omhelsd". Hij heeft echt bewust afscheid genomen van haar."

Wat wil Nathalie meegeven aan ouders van andere zieke kinderen? Bekijk de video hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO RADIO 2 COLLECTE DRIVE-IN

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in begint maandag 31 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op onze speciale actiepagina.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie