Programma

Jeroen van Merwijk kreeg mooiste cadeau ooit van vrienden uit het vak

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen van Merwijk kreeg mooiste cadeau ooit van vrienden uit het vak

Jeroen van Merwijk is terminaal ziek en kan vanwege zijn ziekte niet meer op de planken staan. Dertig vrienden uit het vak, waaronder Harrie Jekkers, Dolf Jansen en Hans Dorrestijn, eren de cabaretier en zingen hun favoriete nummer van Jeroen van Merwijk. In Spijkers met Koppen vertellen Herman Finkers en Mylou Frencken over het bijzondere project.

Eerder dit jaar vertelde Jeroen van Merwijk in Spijkers met Koppen dat hij darmkanker had en dat hij niet meer te genezen is. De cabaretier moest zijn tour afzeggen en zit momenteel in Frankrijk en schildert daar veel.

Hart onder de riem

Vriend en collega Herman Finkers wilde zijn Jeroen een hart onder de riem steken en trommelde vrienden uit vak op. Hij vroeg hen of zij een lied van Jeroen wilden zingen. "Het zijn bloedmooie liedjes", vertelt Herman. “Het bijzondere is, het lijkt - als je al die nummers hoort - of het persoonlijk voor iedereen afzonderlijk is gemaakt."

Mylou Frencken zong het nummer 'Synchroon'. Mylou: "Herman belde me en vroeg of ik het nummer 'Ik Ben Een Vrouw' wilde zingen. Dat liedje is echt leuk als Jeroen het zingt. Maar Kees Torn belde en zei: 'Dat moet je niet doen, want jij bént ook echt een vrouw!' En daar had 'ie wel een punt. Dus ben ik enorm gaan zoeken en heb ik 'Synchroon' gekozen."

Totaal overdonderd

De broer van Jeroen, Lucas van Merwijk, verzorgde de muzikale productie en bracht de CD persoonlijk naar Jeroen in Frankrijk. Een emotioneel en mooi moment, vertelt Herman: "Hij was totaal overdonderd. Hij zei: 'Ik vind dit het mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen'. Het had niet in betere grond kunnen vallen."

Benieuwd naar het hele verhaal en een voorproefje van de CD? Bekijk het fragment hieronder.

Spijkers met Koppen

Je hoort Spijkers met Koppen elke zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie