Programma

Adele's 21 meest succesvolle album ooit

  1. Nieuwschevron right
  2. Adele's 21 meest succesvolle album ooit

Het is Adele gelukt om een bijna dertig jaar oud record van Dire Straits te verbreken met haar tweede album 21!

Meest succesvol

Ruim vijf jaar geleden verscheen 21 van Adele. Sindsdien is het album overladen met de meest uiteenlopende onderscheidingen en lovende kritieken, maar vanaf nu is de tweede plaat van de Britse zangeres ook nog het meest succesvolle album ooit in de Nederlandse albumlijst. Dit blijkt uit de puntentellingen gebaseerd op de posities van 21 in de Mega Album Top 50.

Dire Straits

In vijf jaar tijd heeft Adele meer punten verzameld dan Brothers In Arms van Dire Straits, dat in 1985 werd uitgebracht. Brothers In Arms verscheen destijds op elpee, maar was ook één van de eerste albums die op de door Philips geïntroduceerde compact disc werd geperst. Adele's 21 kwam in een heel ander tijdperk uit, met dalende verkopen en streamingdiensten, maar weet desondanks het record van Mark Knopfler te verbreken.

Meeste weken op nummer 1

Een paar jaar geleden verbrak Adele al nipt het record van de meeste weken op nummer 1. Toen haalde ze Deleted Scenes On The Cutting Room Floor van Caro Emerald in. Het debuutalbum van Caro Emerald bracht een recordaantal van dertig weken aan kop door, maar Adele verbeterde dat met één weekje. Het record van de meeste weken in de albumlijst staat wel nog op naam van Dire Straits, namelijk 269 weken voor Brothers In Arms.

Zondagavond hoor je meer over Adele's hitalbum 21 in de Mega Album Top 50.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mega Album Top 50
Zondag 18.00 - 20.00 uur
DJ: Hans Schiffers

Ster advertentie
Ster advertentie