Programma

Bart ontleedt 'Summer Of '69' van Bryan Adams

  1. Nieuwschevron right
  2. Bart ontleedt 'Summer Of '69' van Bryan Adams

Bryan Adams is jarig! Bart heeft in een Classic Track de prachtige Top 2000-klassieker 'Summer Of '69' nader bekeken en daar kwam de zanger zelf ook achter...

'Summer Of '69'

Het nummer, afkomstig van Bryans legendarische album Reckless, werd in 1984 uitgebracht. Maar in Nederland, als enige land ook, werd het pas in 1990 een hit. "Ik heb mij echt jarenlang afgevraagd hoe ver Nederland lag", grapte Bryan toen hij laatst in Nederland een concert gaf. "Wat bijzonder is aan deze track is dat 'ie een fade-out heeft terwijl er wel degelijk een staand einde aan deze plaat is gemaakt", vertelt Bart. Gelukkig voor ons heeft Bart de originele studio-opnames gevonden... Benieuwd hoe het staande einde van 'Summer Of '69' klinkt? Luister hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mail van Bryan

Geheel onverwacht kreeg Bart Arens plotseling een mailtje van niemand minder dan Bryan Adams. De zanger had een paar vraagjes voor onze Bart. Via de wondere wegen van het wereldwijde web kwam de Classic Track bij Bryan Adams zelf terecht! "Bedankt dat je 'Summer Of '69' hebt laten horen met het staande einde", leest Bart in zijn mailbox.

Aan De Slag

Je hoort Aan De Slag iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie