Programma

5 Tips om het zwarte gat na de Top 2000 te overleven

  1. Nieuwschevron right
  2. 5 Tips om het zwarte gat na de Top 2000 te overleven

Het was wederom een fantastische editie van de Top 2000. Helaas komt aan alles een eind, ook aan de goede dingen in het leven. Wat moet je nu met jezelf om af te kicken van luisteren en kijken naar de Top 2000?

We hebben vijf ideeën voor je op een rijtje gezet om uit het zwarte gat te ontsnappen.

Alle nummers nog een keer luisteren

There is nothing that music can’t fix, zullen we maar zeggen. Dus waarom probeer je het niet eerst eens door gewoon de allerbeste nummers, door jou gekozen, allemaal nóg een keer te luisteren? We hebben op Spotify de hele lijst voor je klaargezet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Je verstoppen achter cijfertjes

Soms is het fijn om wat houvast te vinden in feiten en cijfers. Zeker in een onzekere tijd ná de Top 2000. Dit jaar hebben we een nieuwe site gelanceerd waarin we jou de gelegenheid geven om eens lekker te grasduinen door de belangrijke vragen des levens.

Wat zijn de verschillen tussen het stemgedrag van mensen die tussen de 46 en 50 jaar oud zijn als je het vergelijkt met vorig jaar? Hoe hebben de eilanders op Texel gestemd dit jaar? En in welk jaren had Nothing Else Matters van Metallica geen notering in de top 100?

De antwoorden op die vragen en nog veel meer vind je op Top 2000 Statistieken.

Kijken naar foto’s van toen

Gedurende de hele week hebben wij professionele fotografen rondlopen in het café, in de studio en backstage. Een ruime selectie van die prachtige foto’s vind je op Flickr.

De teller staat op bijna 700 foto’s, dus blader eens door het album heen!

Bijzondere muzikale portretten

Tijdens de laatste dagen van december hebben we bijzondere muzikale portretten uitgezonden. Onze DJ’s hebben kriskras door het hele land Nederlanders gesproken die prachtig kunnen vertellen waarom ze juist op dát nummer hebben gekozen.

Vrachtwagenchaufeur Meran hoort muzikale perfectie in het instrumentale ‘Sorry’ van Kiteman. Matthijs van Nieuwkerk kiest voor ‘Your Song’ omdat dit “het jaar van Elthon John” is. En oud-atleet Gregory Sedoc kiest voor ‘What a fool believes’ van The Doobie Brothers dat hem een thuisgevoel geeft.

Bezoek het Top 2000 Café Online

Wij zijn ondertussen begonnen met afbreken, maar online leeft het Top 2000 Café het hele jaar door. Bezoek het Top 2000 Online Café aan de hand van gidsen Jan-Willem Roodbeen, Leo Blokhuis of Matthijs van Nieuwkerk.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie