Programma

Annemieke in gesprek met de Engelse taalcoach van de sterren Buffi Duberman

  1. Nieuwschevron right
  2. Annemieke in gesprek met de Engelse taalcoach van de sterren Buffi Duberman

In een nieuwe aflevering van Prominent Aanwezig gaat Annemieke in gesprek met Buffi Duberman.

Buffi Duberman is Engelse taalcoach van de sterren: allerlei Nederlandse muzikanten en acteurs gaan naar haar toe om aan hun accent en woordenschat te werken. Buffi is ook vaak te zien in talkshows, sprak jarenlang op Tedx en ze schrijft boeken! "Ik help mensen waar Engels heel belangrijk is. Ik help ze om beter uit te drukken in het Engels", vertelde ze eerder in een talkshow.

Tenacious D

Als het gaat om muziek dan zijn poetische teksten van Nick Cave interessant, maar Buffi houdt ook erg van de rockbands Tenacious D en Bloodhound Gang. "Sometimes we need fluff", vertelt ze. "Veel mensen weten niet wat tenacious betekent; je wilt nooit opgeven. Je bent heel koppig en je blijft doorgaan." In de lessen heeft ze ook Fuck Her Gently van Tenacious D gebruikt. "Want zij hebben 36 manieren om te neuken en dat is een prachtige manier om je woordenschat uit te breiden.” Ook Uhn Tiss van Bloodhoung Gang een nummer wat ze kan waarderen. "Het gaat allemaal over seks, maar het is prachtig omschreven. Het hoeft niet altijd zo zwaar te zijn."

In Prominent Aanwezig vertelt de Engelse taalcoach ook over de keer dat ze als 13-jarige stiekem een concert van The Ramones bezocht. Hoe dat ging? Luister hieronder naar een nieuwe aflevering:

ANNEMIEKES A-LIJST

Je hoort Annemiekes A-Lijst op vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 16:00 uur op NPO Radio 2.

​Foto omslag: Buffi Duberman

Ster advertentie
Ster advertentie