Programma

Head of Contest ESC Twan van de Nieuwenhuijzen over indrukwekkende functie

  1. Nieuwschevron right
  2. Head of Contest ESC Twan van de Nieuwenhuijzen over indrukwekkende functie

Te gast bij Annemieke in de NPO Radio 2 ESF-studio is Twan van de Nieuwenhuizen, Head of Contest ESC 2021. Wat komt allemaal kijken bij deze indrukwekkende functie?

Twans werkzaamheden zijn een combinatie tussen eindredacteur, gastheer, diplomaat en scheidsrechter. Kortom: Hij is eindverantwoordelijk voor de competitie tussen de deelnemende landen. Samen met de regisseurs en het Contest Team is het aan hem alle acts op de best mogelijke manier neer te zetten op het podium. Daarbij kijkt hij naar de performances en beoordeeld hij of ze binnen de regels vallen, waar hij tevens - als dat niet het geval is - mag meedenken over een aanpak die wél door mag.

Quote

Ik heb goed geleerd 'nee' te zeggen met een glimlach.

Twan van de Nieuwenhuizen

Backup tapes

In maart heeft Twan zich ook druk beziggehouden met de backup tapes van de deelnemende acts, dit zijn vooraf opgenomen optredens die zouden worden ingezet wanneer de deelnemer niet meer aanwezig kon zijn door corona. Er zijn heel wat interessante regels omtrent deze tapes, bijvoorbeeld 'Wat in Ahoy niet mag of kan, mag ook niet in die tapes.' Dit én meer vertelt Twan bij Annemieke:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Annemiekes A-Lunch

Je hoort Annemiekes A-Lunch met Annemieke Schollaardt iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 2.

Omslagfoto: Still uit video

Ster advertentie
Ster advertentie