Programma

Het eerste optreden van Pearl Jam ooit

  1. Nieuwschevron right
  2. Het eerste optreden van Pearl Jam ooit

Pearl Jam gaf op 22 oktober 1990 hun eerste concert ooit. De band heette toen zelfs nog Mookie Blaylock.

De band bestond pas zes dagen toen ze hun eerste optreden gaven in het Off Ramp Café in Seattle. Ze speelden toen nog onder de naam Mookie Blaylock, vernaamd naar de bekende basketballer Daron Oshay Mookie Blaylock. De naam van album Ten is zelfs geïnspireerd op het rugnummer van de basketballer.

Off Ramp Café

De mensen die op 22 oktober 1990 in het café waren, hadden waarschijnlijk nooit verwacht dat ze op dat moment keken naar een band die uiteindelijk zou uitgroeien tot wereldformaat. Het is niet gek dat de beelden niet van hele hoge kwaliteit zijn, aangezien het bijna dertig jaar terug is gefilmd. Toch is het bijzonder om te zien dat de band tijdens hun eerste optreden ooit al nummers als 'Black' en 'Alive' speelde. Deze nummers zijn tot de dag van vandaag echte klassiekers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pearl Jam in de Top 2000

In 2018 stond Pearl Jam maar liefst zes keer in de Top 2000. Het hoogst genoteerde nummer is 'Black' op 7, opgevolgd door 'Just Breathe' op 35 en 'Alive' op 55. Iets lager in de lijst staat op nummer 156 'Jeremy' en op nummer 450 'Even Flow'. Het laagst genoteerde nummer van de band is 'Daughter' op 1237.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie