Programma

Het meeslepende verhaal achter Papa van Stef Bos

  1. Nieuwschevron right
  2. Het meeslepende verhaal achter Papa van Stef Bos

In deze aflevering van Top 2000 A Gogo vertelt Stef Bos je het verhaal achter zijn doorbraakhit Papa.

Losmaken van je ouders

Stef Bos neemt ons mee naar zijn tot studio omgebouwde boerderij. Hij laat een foto van zijn vader zien, terwijl hij vertelt over de bewuste dag dat hij het nummer heeft geschreven. "Die zondag (in 1988) was ik onderweg naar Veenendaal, omdat doktoren kanker hadden ontdekt in de rug van mijn vader. Zij gaven hem op dat moment slechts een paar maanden." Volgens Bos moet je jezelf losmaken van je ouders om iemand te worden, maar moet je daarvoor wel eerst terug naar de basis. "Je moet je ouders in kaart brengen om te weten wie je zelf bent." De vader van Stef Bos geneest, maar in 2014 overlijdt 'Papa' alsnog.

Quote

Je moet je ouders in kaart brengen om te weten wie je zelf bent.

Stef Bos

Vaderdag

In 2010 wordt Bos gebeld door een geëmotioneerde man uit het Belgische Ertvelde. "Elke keer als ik met vaderdag naar het kerkhof rijd, draaien ze dat klotenummer op de radio en dan begin ik te janken", vertelde de man hem. Stef Bos legt uit dat de Belg hem heeft gevraagd om Papa op het weiland te komen zingen. "Zijn vader was overleden en hij wilde de laatste twee koeien slachten die zij samen hadden. Dat kon hij alleen als ik het nummer daar zou komen zingen, dus ik ben naar hem toegegaan", aldus Bos.

Ontzettend goed liedje

Tussen zijn enorme verzameling vindt Stef Bos een cassettebandje waar 'Papa' op staat. De zanger kan zich een ontmoeting met André Hazes in een tv-programma nog goed herinneren. "André vertelde me dat hij zou willen dat hij het nummer geschreven had, omdat hij het zo'n ontzettend goed liedje vond."

Bekijk hieronder de Top 2000 a gogo over Papa van Stef Bos:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie