Programma

'Cleanfluencer' De Rotterdamse Poetsqueen deelt haar gouden schoonmaaktip

foto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Cleanfluencer' De Rotterdamse Poetsqueen deelt haar gouden schoonmaaktip

Move over schattige kattenfilmpjes en flitsende dansjes, handige schoonmaaktips zijn steeds populairder op sociale media. 'Cleanfluencer' De Rotterdamse Poetsqueen schuift vrijdag aan bij Jan-Willem Start Op om te vertellen over haar volgers, de schoonmaaktaak van de dag én haar gouden schoonmaaktip.

Wie dacht dat ratelende stofzuigers en schuimende sponsjes niet hot waren, heeft het goed mis. Charo Charmaine Chaveli Walop, beter bekend als De Rotterdamse Poetsqueen, heeft met het delen van haar schrobben en boenen al heel wat volgers verzameld. "Op Instagram heb ik 235.000 volgers, op TikTok 220.000 en op mijn Instagram heb ik er meer dan 30.000. Dus dat gaat wel lekker zo", vertelt ze tegen Wouter van der Goes.

'Je hebt me weer zover'

In de coronaperiode besluit de poetsgrage Rotterdamse om haar hobby naar een hoger niveau te tillen. "Omdat ik meer thuis zat van mijn werk en ik vond het schoonmaken gewoon leuk. En ik keek altijd naar die leuke video’s, dus ik dacht: weet je, ik kan dit ook. Ik ga het gewoon proberen."

Binnen no time is ze een grote hit op het internet. En dat heeft alles te maken met de toegankelijkheid van haar video’s. De Poetsqueen probeert het voor haar volgers namelijk zo makkelijk mogelijk te maken om lekker met haar mee te doen. "De meeste mensen vinden het huishouden natuurlijk niet leuk. Maar ik zorg altijd dat er een tintje aanzit dat mensen denken: 'Oké Chaar, ik ga opstaan en ik ga stofzuigen. Je hebt me weer zover.'"

Naast haar poetskwaliteiten trekt ook haar authentieke Rotterdamse tongval de nodige aandacht. "Heel veel mensen denken altijd dat ik een typetje ben, maar dat is echt niet zo", vertelt de Poetsqueen.

De gouden tip

Vind je het lastig om - zelfs na al deze poetspraat - de motivatie te vinden om flink te schrobben, stoffen en soppen, dan heeft Charo nog wel een tip voor je: "Heel veel mensen sparen het huishouden op, waardoor je in een keer heel veel moet doen, dat je denkt van: 'Gadverdamme, daar heb ik echt geen zin in.' Dus zet een timer en probeer een half uurtje per dag op te ruimen en schoon te maken en dan zul je zien hoeveel je voor elkaar krijgt."

Hoe De Rotterdamse Poetsqueen online duizenden mensen inspireert om schoon te maken

Ster advertentie
Ster advertentie