Programma
KRO-NCRV

Nans blikt terug op Boer Zoekt Vrouw: 'Ik ben gelukkig bij mezelf gebleven'

foto: Linelle Deunk - KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Nans blikt terug op Boer Zoekt Vrouw: 'Ik ben gelukkig bij mezelf gebleven'

In de meest recente aflevering van Boer Zoekt Vrouw hebben de allerlaatste boeren hun keuzes gemaakt. Evert besloot om verder te gaan met Maud, waardoor er een eind kwam aan het avontuur van Nans. Bij Wout2day blikt ze terug op haar deelname aan het programma.

De logeerweek van Boer Zoekt Vrouw kwam afgelopen zondag definitief ten einde. Het leidde in Limburg tot een heftige beslissing bij Janine, die tot het laatste moment twijfelde tussen Christiaan en Sander, om uiteindelijk voor laatstgenoemde te kiezen.

Op andere plekken in het land werden de rollen omgedraaid, en gingen de boeren op bezoek bij hun matches thuis. Rob bewonderde het "functionele" interieur van Wendy, Jouke ontmoette de ouders van Karlijn en Annette nam Hans mee op een romantische fietstocht langs de Zeeuwse kust.

'Dan merk je heus wel dat hij kan praten'

Eén van de laatste boeren die aan het eind van de logeerweek zijn keus moest maken was Evert. De moeilijk te peilen boer onthulde gevoelens te hebben voor Maud, waardoor Nans de boerderij moest verlaten. Het was bijzonder om dat moment terug te zien, vertelt ze tijdens Wout2day: "Ik heb samen met mijn jongste dochter gekeken. Ze hield m'n hand vast, want ik vond het wel spannend. Je weet natuurlijk wat er komen gaat, maar het is anders als je erin zit."

Tijdens de logeerweek probeerden de vrouwen om Evert zijn hart te laten luchten, al bleek dat lastig. "Je merkt gewoon dat dat lastig is voor hem", legt Nans uit. Al heeft ze wel het gevoel dat ze de boer, tijdens de wandeling die ze één op één met hem maakte, echt heeft leren kennen. "Dan merk je heus wel dat hij kan praten en dat hij echt gevoel heeft. Er zijn echt wel momenten geweest waarop dat naar voren kwam."

In tegenstelling tot Evert waren er over Maud, de concurrente van Nans, nooit twijfels over haar vermogen om te praten. Met haar prominente aanwezigheid op de boerderij van Evert groeide uit tot een van de meest besproken deelnemers van het seizoen. "In het begin heb ik wel even met verbazing gekeken, van: goh, zo kan het ook", zegt Nans over Maud. "Maar zo ben ik niet. Ik ben gelukkig bij mezelf gebleven."

Beluister het volledige gesprek hieronder:

W2D: Nans blikt terug op deelname aan Boer Zoekt Vrouw

Wout2day

Je hoort Wout2day van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 op NPO Radio 2. Met de lekkerste muziek om je avond mee te beginnen, een samenvatting van de dag en het nieuws van de avond.

Ster advertentie
Ster advertentie