Programma

The Killers kondigen nieuw album aan

  1. Nieuwschevron right
  2. The Killers kondigen nieuw album aan

The Killers hebben de release van hun nieuwe album aangekondigd. Pressure Machine wordt de zevende plaat van de band uit Las Vegas.

Pressure Machine verschijnt op 13 augustus. Daarmee komt het nieuwe album ongeveer een jaar uit na Imploding The Mirage, het zesde album van The Killers. De band was van plan om na de release van die plaat op tournee te gaan, maar dat was niet mogelijk vanwege de coronacrisis. Daarom gingen de Amerikanen eerder dan verwacht aan het slag met Pressure Machine.

Persoonlijk werk

"Alles kwam tot stilstand", legt frontman Brandon Flowers uit. "En voor het eerst in een lange tijd werd ik geconfronteerd met een stilte. En uit die stilte begon dit album op te bloeien, vol met nummers die normaal gesproken zouden worden overstemd door het typische geluid van Killers-platen."

Volgens Flowers vormde zijn jeugd in Nephi, een klein stadje in het Amerikaanse Utah, de inspiratie voor deze nieuwe collectie nummers. "Veel van mijn herinneringen aan Nephi zijn gevoelig", legt de zanger uit. "Vooral aan de herinneringen met angst of verdriet is een sterke emotionele lading verbonden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Killers in de NPO Radio 2 Top 2000

Het populairste nummer van The Killers in de NPO Radio 2 Top 2000 is Mr. Brightside. In 2020 staat de track op de 140ste positie. Daarnaast zijn Human en Somebody Told Me terug te vinden in de lijst.

​Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie