Programma

Het verhaal achter 'Boogie Wonderland' van Earth, Wind & Fire

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'Boogie Wonderland' van Earth, Wind & Fire

In deze aflevering van Top 2000 A Gogo vertelt songwriter Allee Willis je het verhaal achter 'Boogie Wonderland' van Earth, Wind & Fire!

De muziekstijl die iedereen samenbracht

Willis neemt ons mee naar roze huis vol geschiedenis: "Het is gebouwd in 1937 als feesthuis van de filmproductiemaatschappij MGM." De songwriter heeft een ongekend grote verzameling unieke popmuziek items. Ze pakt een schoenendoos uit de kast: "Dit zijn de Beatles-gympen. Heel zeldzaam. Deze schoenen komen uit 1964." Als het gesprek over disco gaat, slaat de stem van Willis over van enthousiasme: "Disco is de beste muziek die er is. Ik verdedig discomuziek tot ik erbij neerval. Fantastische melodieën. Je wordt er gewoon blij van. En het gevoel dat we allemaal deel uitmaken van één wereld. Dat begon met disco. Het bracht iedereen samen. Het was een taal die iedereen sprak."

Quote

Disco is de beste muziek die er is. Ik verdedig discomuziek tot ik erbij neerval.

Allee Willis

Willis vond de versie van Earth, Wind & Fire maar niks

De schrijfster van de monsterhit krijgt vaak van mensen te horen dat ze het zo'n blij liedje vinden. Willis: "Dan vraag ik: 'Heb je weleens naar de tekst geluisterd?' Ik zag de film 'Looking For Mr. Goodbar' over een vrouw die elke avond uitgaat en na afloop seriemoordenaars mee naar huis neemt. Ik had die film gezien en wilde een liedje schrijven over iemand van wie het leven niet lekker loopt. Dan komt hij in een roes terecht die hij 'Boogie Wonderland' noemt." Willis is in eerste instantie niet te spreken over de uitvoering van Earth, Wind & Fire: "Ik wilde wel dat zij het uitbrachten, maar tegelijkertijd vond ik dat ze het verpest hadden. Ze hadden het veel te bombastisch gemaakt. Pas jaren laten, toen ik het op de radio hoorde dacht ik: Goh, ze hebben het eigenlijk wel goed gedaan."

Bekijk de hele aflevering van Top 2000 A Gogo over 'Boogie Wonderland' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: still video

Ster advertentie
Ster advertentie