Programma

Douwe Bob naar ESF16

  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob naar ESF16

Douwe Bob maakt dinsdagmiddag op Twitter bekend dat hij Nederland in 2016 zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

De geruchten dat Douwe Bob volgend jaar op het Eurovisie podium staat gingen eerder deze week al de ronde. Toen werd dat nog door AVROTROS afgedaan als 'niet meer dan speculatie'. Maar zojuist maakte de zanger het nieuws officieel:

De Wereld Draait Door

Slechts enkele minuten na de bekendmaking is Douwe Bob te gast in De Wereld Draait door. Hier laat hij al enkele details over zijn deelname los.

"IK BEN VORIG JAAR AL GEPEILD."

Het had zo kunnen zijn dat Douwe Bob vorig jaar al voor Nederland op het podium stond. "We hebben hier vorig jaar al over gesproken. Toen wilde ik al, maar door management en al die dingen is het toen niet doorgegaan".

"HET NUMMER WORDT UPTEMPO."

Matthijs van Nieuwkerk is nieuwsgierig naar het nummer waarmee Douwe Bob naar Zweden vertrekt. Hij kan er nog niet veel over zeggen, behalve dat het nummer uptempo wordt. Jan Smit geeft aan dat het nummer in het voorjaar te horen zal zijn. "Dat wordt ongeveer februari", aldus de Songfestivalcommentator die ook in het programma te gast is.

Het Eurovisie Songfestival vindt op 14 mei plaats in Zweden. De halve finales gaan hier aan vooraf op 10 en 12 mei.

Ster advertentie
Ster advertentie