Programma

Inschrijvingen Nijmeegse Vierdaagse geopend

  1. Nieuwschevron right
  2. Inschrijvingen Nijmeegse Vierdaagse geopend

De inschrijvingen voor de Nijmeegse Vierdaagse zijn geopend. Jan-Willem Start Op belt met woordvoerder Jennifer Bus: "De wandelaars en het publiek maken er samen één groot feest van."

Komende zomer reizen er weer 47.000 wandelaars af naar Nijmegen om de Vierdaagse te lopen. Vanaf vandaag kunnen mensen zich voor het wandelevenement inschrijven, maar mensen hoeven niet in een slaapzak voor een loket te gaan liggen om kans te maken op een plek, vertelt Jennifer Bus: “De inschrijving is open tot en met 22 maart en het moment van inschrijving maakt niks uit." Na de aanmeldperiode volgt er namelijk een loting, maar die geldt eigenlijk alleen voor nieuwe wandelaars die gaan lopen voor de zogeheten 'eerste beloning'. "Als jij ooit al een keer succesvol hebt meegelopen, en je schrijft je in, dan hoef je niet mee te loten. Dan weet je zeker dat je al mee mag doen”, aldus Bus.

Eén groot feest

Het blijft voor veel mensen een groot raadsel waarom duizenden mensen al die kilometers willen afzien. Jennifer Bus begrijpt wel waarom er zo veel animo is voor het evenement. Je hoeft wat haar betreft niet eens zelf te gaan wandelen om het naar je zin te hebben: "Het is de hele sfeer in de stad. Naast de Vierdaagse heb je ook de Vierdaagsefeesten waar een hoop mensen op afkomen. Voor iedereen is er echt een gezellig feest van te maken.”

Beluister het gesprek hier:

Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse!

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie