Programma

Vreemde inspiratiebronnen

  1. Nieuwschevron right
  2. Vreemde inspiratiebronnen

Inspiratie voor een nummer kan overal vandaan komen. Echter de volgende drie nummers zijn wel op een hele bijzondere manier tot stand gekomen.

Van bank tot hit

De inspiratie voor het nummer 'We've Only Just Begun' kan op zijn zachtst gezegd onromantisch genoemd worden. Het komt van een televisiereclame voor een bank! De nog relatief onbekende schrijver Paul Williams schreef een één minuut durende jingle voor Crocker Bank. Richard en Karen Carpenter zagen de reclame op televisie en waren enthousiast. Niet over de bank maar over het nummer! Williams herschreef het nummer voor het duo en het werd een hit. "An angel sang it, and everything changed," zegt Williams erover.

Daar zit een luchtje aan

Deodorant was de inspiratie voor het nummer 'Smells Like Teen Spirit' van Nirvana. Kathleen Hanna van de band Bikini Kill schreef "Kurt smells like teen spirit" op een muur in Kurt Cobain's appartement. Kurt rook volgens Kathleen naar Teen Spirit, de merknaam van de deodorant die zijn vriendin droeg. De zanger van Nirvana wist dit niet, maar vond het zo leuk klinken dat hij er een nummer over schreef.

Klagende bezorgers

Het nummer 'Money For Nothing' van de Dire Straits werd een grote hit dankzij een aantal bezorgers. Mark Knopfler schreef de hit nadat hij bezorgers hoorde praten in een New Yorks warenhuis. De mannen klaagden over hun werk terwijl ze naar MTV keken. Veel van de zinnen uit de songtekst waren letterlijke zinnen van de zeurende mannen.

Ken jij nog meer liedjes die op een bijzondere manier ontstaan zijn?

Ster advertentie
Ster advertentie