Programma

'Better Together' gaf tennisster Esther Vergeer kracht in pittige periode

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Better Together' gaf tennisster Esther Vergeer kracht in pittige periode

Meervoudig paralympisch kampioen Esther Vergeer kreeg begin dit jaar de diagnose bortskanker. Er volgde een pittige tijd, maar nu is er gelukkig goed nieuws: de ziekte is 'klaar'. In die tijd haalde ze veel kracht uit haar familie én uit muziek.

"Het is wel een rollercoaster waar je in komt als je zo'n diagnose krijgt", vertelt Esther Vergeer. Begin dit jaar kreeg ze de diagnose borstkanker, terwijl ze eind vorig jaar net moeder was geworden. "Super pittig en tegelijkertijd denk ik dat ik er redelijk snel en goed doorheen ben gekomen. Dus ik ben heel blij en opgelucht dat het nu voorbij is."

Allerlaatste bestraling

"De onzekerheid die dan volgt, dat vond ik nog wel het spannendst. Omdat je niet weet hoe het afloopt en wat voor periode je tegemoet gaat", legt Esther uit. Na een pittige periode kreeg ze eind juni haar allerlaatste bestraling. Een van de nummer die haar door deze periode sleepte was 'Better Together' van John Jackson. "Dan realiseer je je weer hoe klein je kring ook is, op dat moment is dat het allerbelangrijkste en de meest powervolle omgeving die je dan wil."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Video niet beschikbaar

NPO RADIO 2 COLLECTE DRIVE-IN

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in begint maandag 31 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op onze speciale actiepagina.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie