Programma

Top 2000 breekt records!

  1. Nieuwschevron right
  2. Top 2000 breekt records!

De Top 2000 heeft in 2016 meer luisteraars dan ooit bereikt. De achttiende editie brak record na record.

Door het dak

In de meest recente meting van de luistercijfers (over de maanden november en december 2016) komt NPO Radio 2 als veruit het best beluisterde radiostation van Nederland uit de bus, met een aandeel van 13,9 procent. Dat is uiteraard vooral te danken aan de achttiende editie van de Top 2000 en de opmars daar naartoe, met onder meer de Top 2000 Stemweek. Het moge duidelijk zijn: we zijn blij met deze resultaten!

Bezinnen en terugkijken

Net als voorgaande jaren geven luisteraars ook nu weer een hoge waardering aan de Top 2000. De lijst leeft in alle lagen van de bevolking en brengt mensen bij elkaar, jong en oud. Bovendien past de Top 2000 bij de tijd van het jaar, de afsluiting van twaalf bewogen maanden, waarin mensen terugkijken, bezinnen en herinneringen ophalen. Muziek is daarin de verbindende factor. Met de Top 2000 weten wij dat gevoel al achttien jaar lang te versterken.

Nog lang niet klaar

Kortom: Nederland is nog lang niet klaar met de Top 2000. Afgelopen jaar luisterden er meer mensen via de NPO Radio 2-app dan voorheen en er werden er voor het eerst twee vrouwelijke dj's, Evelien de Bruijn en Marisa Heutink, toegevoegd aan het presentatieteam. Door extra camera's in het Top 2000 Café werd de Top 2000-beleving ook op tv naar een hoger plan getild.

Bronnen: Radiocall in opdracht van NPO en Nationaal Luisteronderzoek.
Ster advertentie
Ster advertentie