Programma

De jongens van de Zwarte Cross starten een publieke omroep

  1. Nieuwschevron right
  2. De jongens van de Zwarte Cross starten een publieke omroep

Een nieuwe publieke omroep? Als het aan de organisatie achter Zwarte Cross ligt dan zeker wel! De mannen zijn namelijk bezig om een eigen publieke omroep te starten.

De Feestfabriek, organisator van de Achterhoekse festivals Zwarte Cross en Mañana en Mañana, is gekomen met nieuws: ze beginnen met een online platform en een nieuwe publieke omroep.

Stamppot

Wouter belt met mede-oprichter Pieter Holkenborg. Het platform genaamd Stamppot moet vanaf februari 2021 gaan draaien. 'Het klinkt een beetje als een grap. Ik hou van grappen, maar dit is publiek geld', vertelt Wouter. "Daar zijn we ons ook zeker van bewust", vertelt Holkenborg. Wat kunnen ze extra bieden? "In tegenstelling tot de meeste huidige omroepen kunnen wij een optimisch en een veel positiever geluid laten horen", vertelt Holenborg. "We hebben niet al te veel last van potenties, we houden zelfspot en we staan bekend om onze creativiteit. We gaan ons niet vestigen op Media Park, maar blijven gewoon in de Achterhoek."

'We willen het liefst zo veel mogelijk mensen bereiken'

"De omroepvereniging heet Stamppot, maar de omroep die uiteindelijk gaat komen gaat een andere naam krijgen", vertelt Holkenborg. "We gaan televisie- en radiomaken voor iedereen die in Nederland woont. We hebben wel onze eigen stijl in de loop van de jaren ontwikkeld. We denken met onze manier van doen iets heel leuks te kunnen toevoegen. Wat er nog niet is op dit moment. We willen het liefst zo veel mogelijk mensen bereiken."

Ze hebben nu een verzoek ingediend om een publieke omroep te worden, maar ze hebben het nog niet. Wanneer is het officieel? Waar moeten ze aan voldoen? Je hoort het hieronder:

De jongens van de Zwarte Cross starten een publieke omroep

WOUT2DAY

Je hoort Wout2day van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie